Cosmopolitan

‘S werelds meest geliefde dames cocktail

Met een wereldberoemd boegbeeld als Carry Bradshaw (van Sex and the City) is de Cosmopolitan misschien wel de meest geliefde en bekende damescocktail.

Cosmopolitan

lijn

Keukenspullen: office mesje, snijplank, Boston shaker, Cocktail strainer (zeefje), barmaatje, Jockey glas, rietje, prikker

 

Bereiding: Chill het glas waar de cocktail uit wordt gedronken met crushed ice. Vul de Boston shaker met ice cubes en voeg daarop de Vodka, Cointreau, cranberry sap en limoensap. Shake de ingrediënten goed.

 

Open de shaker en plaats de strainer op de beker. Verwijder het crushed ice uit het glas en giet de cocktail door de strainer in het glas. Haal een stuk sinaasappel met het vruchtvlees langs de rand van het glas. Garneer de cocktail met een zeste sinaasappel schil.

 

Tip: voor de ‘flame of love’ snijd je een stukje van de schil van een sinaasappel af en knijp het vlak boven de cocktail uit terwijl je met een aansteker een vlam ervoor houdt. De etherische oliën uit de schil vatten kort vlam en geven extra smaak aan de cocktail.

 

Varianten van de Cosmopolitan zijn: Cosmocello (vervang limoensap door limoncello), Cointreaupolitan (vervang de vodka en Triple Sec voor 50 ml Cointreau)

25 ml Vodka

15 ml Cointreau of Triple Sec

30 ml Cranberry sap

5 st ice cubes

10 ml limoensap

sinaasappelschil

wrapper

Ik ben voor mijn event op zoek naar:

WIL JE MEER WETEN OVER HET COSMOPOLITAN RECEPT?